Пикасо за 5 000 лв. подари Вежди Рашидов на Бойко Борисов

Картина на Пикасо за 5 000 лв. подари Вежди Рашидов за българският Лувър на Бойко Борисов заедно с картини на Салвадор Дали и Шагал.Важното е че картината на Пикасо наистина е стойностна защото е от силният му период,когато още не е бил увлечен по рисуването на лица с две очи в профил и други подобни.Според запознати 5000лв. е отлична цена за картина от такъв автор.Българският Лувър ще бъде единственото по рода си значимо начинание за българската култура с което ще бъдат привлечени много чуждестранни туристи към нашата страна.В него би трябвало да намерят място и произведенията на старите български майстори.

2 коментара:

  1. Роден9.9.10

    Вежди Рашидов каза - който може да продава да продава,ние от министерство на културата няма да забраняваме на никого да твори и няма да казваме кой е художник и кой не е.И добре че им го каза,защото някои български художници искат диктатура,а не демокрация.На запад първо гледат какво можеш,а после те питат дали си награждаван,дали си завършил тази или някоя друга специалност.И Огюст Роден щеше да бъде забранен ако зависеше от българските художници.Той не е бил приет в художественото училище,но народът и историята са го оценили.Ще има ли нещо на Роден в българският Лувър?

    ОтговорИзтриване
  2. Нормален12.10.10

    http://sic.mfa.government.bg/images/galleries/1/dsc06349.jpg
    Модерна и извратена скулптура е посланника на България в чужбина.Има още много такива в този сайт.Гледайте и си скубете косите.

    ОтговорИзтриване